Oorsprong

Van oorsprong richten wij ons op de tandheelkunde, waar grote behoefte bestaat aan licht waardoor men zich aan het eind van de dag nog steeds fit voelt en waarbij men veel meer kan waarnemen. Met name voor kleurbepalingen is dit een verademing. In de tandheelkunde draait het meestal om zeer nauwkeurig werk en bent u voortdurend geconcentreerd bezig in een klein werkveld. Dan is het van belang dat oogvermoeidheid geen kans krijgt.

Kleur van het licht

Daglicht is geschikt om op meest objectieve manier de kleur in onze omgeving waar te nemen en vast te stellen. Maar daglicht is nooit constant qua kleurtemperatuur. 's Morgensvroeg is de kleur anders dan tegen de middag. In uw praktijk vergt het bepalen van de juiste kleur de nodige aandacht. Daarom is licht met een constante kleurtemperatuur en een hoogwaardig bereik in het volledige spectrum van groot belang.

Door uitgebalanceerde verlichting met onze volspectrumlampen is dus de kleurweergave van objecten veel beter. Onze lampen hebben dezelfde kleurtemperatuur als daglicht maar deze is hier wel constant, namelijk 5500 Kelvin.