Het hele jaar zonnig!

Lijkt u dat ook een plezierig vooruitzicht? Door zonlicht voelen we ons prettiger en hebben we meer energie. Zon- of daglicht inspireert ons tot het werken met licht waar mensen in de werksituatie voordeel van hebben. Licht heeft een grote invloed op ons dagelijks functioneren.

Werken met licht waardoor je je prettiger voelt

De natuur kunnen we niet beïnvloeden, uw werkomgeving wel. Het is ons vak, om mensen die veelal binnen werken, fit en fris te houden door middel van verlichting die vermoeidheid voorkomt.

Volspectrumverlichting als vervanger van zonlicht

Volspectrumverlichting simuleert als het ware 'normaal' daglicht en bevat alle kleuren in de verhouding zoals die ook voorkomen in het natuurlijke daglichtspectrum. Dat zijn zowel de zichtbare frequenties van licht (rood, oranje, geel, groen, blauw en violet) als de onzichtbare frequenties (ultraviolet en infrarood). En zon- of daglicht heeft positieve effecten op ons hele gestel. Juist een uitgebalanceerde dosis Uv-licht zorgt ervoor dat we ons prettiger en energieker voelen. Daarom stimuleert volspectrumverlichting evenals zon- of daglicht, de aanmaak van vitamine D en heeft een positieve werking op het immuunsysteem van de mens.